MESTERHÁRMAS AZ AUTÓVILLAMOSSÁG TERÜLETÉN

A „zen” szabadonfutó tárcsákról

Az elmúlt 10 évben ugrásszerĦen megnövekedett a SZABADONFUTÓ TÁRCSÁK alkalmazása a gépjárművek generátorainak hajtásánál, mivel a tervezők felismerték az előnyeit. Ma már sok cég gyártja ezt a terméket, köztük a „ZEN" is.

A továbbiakban ismertetjük a „ZEN" vállalatot, és ezen belül a SZABADONFUTÓ TÁRCSÁK tervezésének, gyártásának folyamatait, és majd láthatjuk, hogy egy látszólag egyszerű alkatrész előállítása milyen nem egyszerű műszaki lépéseket is tartalmaz.

A „ZEN” céget 50 évvel ezelĘtt alapították Brazíliában, Brusque városában. Jelenleg mintegy 1000 alkalmazottja van, és a világ alkatrészgyártó piacában egy jelentős gyártónak, beszállítónak minősül. Több mint 60 országba exportálja termékeit, köztük az USA-ba is, és nemcsak után gyártó, hanem közvetlen beszállítója is a nagy autógyáraknak. A legnagyobb gyártási profilja a bendixek területén van, ezekből például 900 féle típust állítanak elő. Jelentős a termelésük a kefetartókból és

a tárcsákból is.

A szabadonfutó tárcsák alkalmazásának felfutása miatt az elmúlt években komoly erőfeszítéseket tettek a tervezés, kísérletezés, gyártás területén, és ennek eredményeként jelenleg az egyik legjobb minőségű szabadonfutó tárcsát tudják előállítani.


Fer-Vill Kft. © 2019. Minden jog fenntartva.