MESTERHÁRMAS AZ AUTÓVILLAMOSSÁG TERÜLETÉN

Egy konkrét felújítás

munkakozben

A felújítás folyamata néhány mondatban a következő:

A készülékek a teljes szétszerelést követően az alkatrészt tisztító részlegbe kerülnek. Itt zsírtalanítás és különböző szemcseszóró, illetve tisztítási eljárások után tiszta, szennyeződésmentes állapotban a vizsgáló sorra érkeznek.

Ezen az állomáson az alkatrészek minősítése folyik. Az alkatrészek elektromos és mechanikai vizsgálaton esnek át, ezt követően a további üzemelésre alkalmas részegységeken javítást és felújítást végzünk. Ilyenek például a behúzómágnesek, bendixek felújítása, csúszógyűrűk cseréje, kefék cseréje, valamint olyan alkatrészek pótlása vagy cseréje, melyet a belső technológiai utasításban szereplő kötelezően cserélendő alkatrészek listája tartalmaz.

A műveletek következő lépcsője az összeszerelés előtti komplettírozás, ahol az összeszerelésre előkészített részegységeket kész, szerelhető szettekbe állítjuk össze. Az összeszerelést követően a minőség-ellenőrzés vizsgálja az elkészült indítómotorokat és generátorokat. A vizsgálat egyaránt kiterjed a készülékek elektromos paramétereinek számítógép-vezérelt próbapaddal való ellenőrzésére, valamint a mechanikai és esztétikai jellemzők vizsgálatára is. Az elkészült termékeket azonosítószámmal és címkével látjuk el, majd csomagolás után a rendeltetési helyükre kerülnek.       


Fer-Vill Kft. © 2019. Minden jog fenntartva.